Sonosite Edge
Hitachi Arietta Prologue
Echodiagnostiek
Een onderzoek kan grofweg 3 zaken opleveren:
- Er is een duidelijke afwijking zichtbaar. Geschikt voor therapie (fysiotherapie, podotherapie, ed). Zoals een ontsteking, scheur, overrekking, verkalking, ed. Uw verwijzer kan met de uitslag een gerichte behandeling starten.
- Er wordt bij toeval iets anders gezien. Iedereen heeft sproetjes, wratjes, pukkeltjes, die geen klachten geven. Zo kunnen ook afwijkingen onder de huid worden gevonden. Die geen klachten geven. Bij twijfel krijgt u het advies om contact op te nemen met uw huisarts.
- Er wordt geen afwijking gevonden. Bijvoorbeeld omdat de aandoening te klein is. Of te diep ligt zoals in het gewricht. Of omdat de pijn ergens anders vandaan komt.
Armen en benen kunnen bekeken worden. Nek en rug niet. Gewrichten en tussenwervelschijven liggen te diep om te kunnen zien.
Er is per afspraak tijd voor 1 regio. Wilt u bijvoorbeeld een echo van uw schouder en uw hand? Dan zijn 2 afspraken nodig.
Van de beelden wordt een opname gemaakt. Aan het einde van het onderzoek krijgt u deze te zien. Met een beknopte uitleg. Vanwege de veiligheid worden de beelden anoniem bewaard. Naderhand opvragen is niet mogelijk.
Echodiagnostiek is bedoeld om te kijken hoe het weefsel er van binnen uitziet. Zit er een scheur, of zijn de randen gerafeld. Is er een verkalking, of een ontsteking. Verschillende behandelmogelijkheden worden besproken. Met de voor- en nadelen. Hoe u het beste behandeld kunt worden, hoort u van uw eigen therapeut. Of verwijzer.
Na elk volledig onderzoek wordt een verslag gemaakt. De opnames zitten erbij. Deze ontvangt u binnen 24 uur per email. Uw huisarts ontvangt geen kopie. Deze kunt u zelf geven.
Soms is het nodig om 1 pees te bekijken. Of 1 andere structuur. Dat is een “deelonderzoek”. Kost een paar minuten tijd. Hiervan worden geen opnames en geen verslag gemaakt.
Lees ook
Echografie bij een fysiotherapeut of in het ziekenhuis?
Beperkingen van echografie
Disclaimer
[wonderplugin_slider id=4]