“Kwaliteit vinden wij erg belangrijk. Daarom vragen wij uw mening”. Onzin.

Een bedrijf gebruikt uw mening niet om de kwaliteit te verbeteren. Maar gebruikt uw mening als goedkope vorm van reclame:

Onze klanten waarderen ons met een 9 !

Als een bedrijf écht de kwaliteit wil verbeteren, heeft het niks aan die 9. De vraag is: waarom is het geen 10? Er ontbreekt nog 1 punt. In dat ene punt zit vaak de onvrede. De slechte ervaringen. Zaken waarmee de kwaliteit verbeterd kan worden.

Zorgkaart Nederland is speciaal gemaakt om ervaringen met zorgverleners te delen. Jammer genoeg wordt deze site ook gebruikt “om gal te spuien”. Als stortplaats voor afval. Zonder dat de zorgverlener eerst een kans heeft gekregen tot verbetering. Op de site van Zorgkaart blijft jarenlang te lezen “hoe slecht die therapeut is”. 

Mensen die werken in de zorg ervaren dit als een schandpaal. Een ritueel uit de middeleeuwen, waarmee iemand publiekelijk werd gestraft.

Daarom worden geen sterren gevraagd. Geen smilies, geen “thumbs up / down”. Verloopt alles naar tevredenheid? Dat is mooi. Gaat iets niet naar wens? Gaarne uw opmerkingen wat er mis ging. Liefst met een (mogelijke) oplossing. Mondeling, per post, een briefje achterlaten in de wachtruimte, een mail, telefonisch, via het Contactformulier. Mag anoniem. Of heeft u een idee / suggestie voor verbetering? Graag, dan wordt de haalbaarheid bekeken. 

Alvast bedankt voor de moeite.