Print Friendly, PDF & Email

Praktische Informatie

Afspraak

Een afspraak maken of wijzigen kan alleen telefonischInmiddels is het te druk om alle telefoontjes te beantwoorden tijdens de behandelingen. Daarom is een telefoonservice ingeschakeld. op 036-8450130. Niet per email, SMS of WhatsAppEen aantal keren is dit misgegaan. Waardoor iemand voor niets kwam. Omdat de afspraak niet in de agenda stond..

U kunt bellen op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Op andere tijden en in het weekend kunt u een voicemail inspreken. Vrijwel direct erna wordt het bericht afgeluisterd.

Het nummer heeft geen vaste aansluiting in Almere. Het is een regiovrij (virtueel) telefoonnummerRegiovrije nummers zijn te koop, net als 0900 of 085 nummers

Een telefoniste van De Dokterstelefoon vraagt een aantal persoonlijke gegevens  (zie Coevering.com, Privacy).

Afzeggen graag 24 uur van te voren. Bij ziekte kunt u tot 9.00 uur afbellen. Anders wordt de afspraak in rekening gebracht.

Heeft u een vraag over uw klachten, vergoeding, of behandeling? De telefoniste kan op deze vragen geen antwoord geven. U kunt vragen om te worden doorverbonden.

Bent u vaste klant? En kan de telefoniste geen vrije plek vinden in de agenda? Plan dan alvast een afspraak in. En verzoek per email of de afspraak eerder kan. Indien mogelijk wordt buiten de reguliere agenda de afspraak eerder gemaakt.

Inloopspreekuur

Meer informatie vindt u bij het Inloopspreekuur

Eerste afspraak

Gaarne uw ID, rijbewijs of paspoort meenemen op de eerste afspraak.

Mogelijk moet u zoeken. Als het adres u niet bekend is. Vertrek wat eerder. Als u veel vertraging heeft moet een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Bent u te vroeg? Neem plaats in de wachtruimte. Er is geen receptie aanwezig. U wordt vanzelf opgehaald.

Het gesprek wordt zo kort mogelijk gehouden. Van praten wordt u niet beter. De meeste tijd wordt besteed aan behandeling.

Soms is het beter om niet te behandelen. Bijvoorbeeld bij een actieve ontsteking. Of bij ernstige pijnklachten. Elke behandeling zou de klachten verergeren. U krijgt advies en/of oefeningen mee. Zodat behandeling de keer erna wel mogelijk is.

Vergoeding

Het streven is om met alle verzekeraars een contract af te sluiten. Dit wordt per jaar bekeken. In 2019 is met alle zorgverzekeraars een contract gesloten.

Manuele therapie (ook dry needling) wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Niet uit uw basisverzekering.

Bent u onvoldoende verzekerd, dan dient u de behandeling zelf te betalen.

Steeds meer verzekeraars vergoeden maximaal 9 behandelingen manuele therapie per jaar. Bent u over uw maximum heen? Dan dient u de behandeling zelf te betalen.

Heeft u 2 afspraken bij 2 verschillende fysiotherapeuten op dezelfde dag? De zorgverzekeraar vergoed maximaal 1 behandeling per dag. De andere dient u zelf te betalen.

Na afloop van de behandeling kunt u pinnen met bankpas of creditcard. Contant afrekenen is niet mogelijk.

Manuele therapie valt niet onder het verplichte eigen risico.

Manuele therapie kan niet onder een chronische indicatie.

Betaalt iemand anders uw behandeling? Laat het formulier “Akkoord betaling” ondertekenen door de betaler (bewindvoerder, werkgever, e.d.). Zie bij Downloads (www.coevering.com, Downloads).

In 2007 is de wet gewijzigd. Sindsdien wordt bij een nieuwe klacht de eerste afspraak gedeclareerd als 2 zittingen (www.coevering.com, Praktijknieuws, Eerste afspraak = 2 behandelingen). Dit geldt voor alle fysiotherapeuten in Nederland.

Verwijzing

Voor manuele therapie heeft u geen verwijzing nodig.

In een uitzonderlijk geval kan een verwijzing nodig zijn. Bijv na een ongeluk, of bij onverklaarbare klachten. U hoort dit tijdens de Screening (onderdeel van het eerste bezoek).

Wordt u voor echografie of behandeling door een collega (fysiotherapeut, podotherapeut, logotherapeut, etc) gestuurd? Of komt u op eigen initiatief voor een echo? Dan is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Bent u gestuurd door een orthopeed? Dan krijgt u op papier een verwijzing mee. Deze wordt nooit per email verstuurd. Zorg dat u de verwijzing meeneemt. 

Bent u die vergeten? Het kan zijn dat we een nieuwe afspraak moeten maken.

Het verslag wordt naar de orthopeed gestuurd zodra u  de verwijzing heeft gegeven.

Lees ook:
Echografie bij een fysiotherapeut of in het ziekenhuis?

Huiswerk

Meestal krijgt u een simpele oefening voor thuis mee. Bedoeling is dat u dit dagelijks uitvoert.

Houdt u aan de instructies. Wijzig het niet. Ook niet als iemand zegt dat het anders moet.

Het effect van een oefening voelt u niet direct. Het duurt een paar dagen. Het versterken van spieren kost een aantal weken. Om verkort bindweefsel soepeler te maken bent u een aantal maanden bezig.

Algemene regel: tijdens de oefening mag het zeer doen. Na de oefening moet de pijn weer op het oude niveau zijn.

Wordt de pijn erger na de oefening? Doe het minder hard, of ga minder ver. Of doe het 5x in plaats van 10x. Desnoods slaat u een dag over. Zo gauw het beter gaat begint u weer met de oefening.

Echografie

Een onderzoek kan grofweg 3 zaken opleveren:

  • Er is een duidelijke afwijking zichtbaar. Geschikt voor therapie (fysiotherapie, podotherapie, ed). Zoals een ontsteking, scheur, overrekking, verkalking, ed. Uw verwijzer kan met de uitslag een gerichte behandeling starten.
  • Er wordt bij toeval iets anders gezien. Iedereen heeft sproetjes, wratjes, pukkeltjes, die geen klachten geven. Zo kunnen ook afwijkingen onder de huid worden gevonden. Die geen klachten geven. Bij twijfel krijgt u het advies om contact op te nemen met uw huisarts.
  • Er wordt geen afwijking gevonden. Bijvoorbeeld omdat de aandoening te klein is. Of te diep ligt zoals in het gewricht. Of omdat de pijn ergens anders vandaan komt.

Armen en benen kunnen bekeken worden. Nek en rug niet. Gewrichten en tussenwervelschijven liggen te diep om te kunnen zien.

Er is per afspraak tijd voor 1 regio. Wilt u bijvoorbeeld een echo van uw schouder en uw hand? Dan zijn 2 afspraken nodig.

Bij afwijkingen worden een opname gemaakt. Aan het einde van het onderzoek krijgt u deze te zien. Met een beknopte uitleg. Vanwege de veiligheid worden de  beelden anoniem bewaard. Naderhand opvragen is niet mogelijk. 

Echodiagnostiek is bedoeld om te kijken hoe het weefsel er van binnen uitziet. Voor diagnose dus. Niet om de therapie te bepalen. Hoe u het beste behandeld kunt worden, hoort u van uw eigen therapeut. Of verwijzer.

Na elk volledig onderzoek wordt een verslag gemaakt. Deze ontvangt u binnen 24 uur per email. Uw huisarts ontvangt geen kopie. Deze kunt u zelf geven.

Behandeling

Wilt u zo vriendelijk zijn zelf een handdoek mee te nemen? Voor een echo-onderzoek is dit niet nodig.

Tijdens een behandeling wordt de telefoon niet aangenomen. Behalve als een arts, collega, of een telefoniste van De Dokterstelefoon belt.

Wilt u bellen tijdens de behandeling? Dan graag in de wachtruimte.

Het maken van foto’s, video’s of geluidsopnames is niet toegestaan.

Behandeling aan huis is niet mogelijk.

Behandeldoel

De eerste keer wordt het behandeldoel besproken. Het doel hangt van uw verwachtingen af.

Sommigen komen om ‘gekraakt’ te worden. Bijvoorbeeld omdat het in het verleden goed geholpen heeft. Een ander wil persé niet gekraakt worden. Weer een ander komt voor dry needling.

Of iemand wil juist geen behandeling. Maar wil weten wat er loos is. Of komt voor instructies / adviezen / oefeningen om er thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Een laatste mogelijkheid is preventieve behandeling. Voorkomen dat klachten terugkeren. Noem het een ‘APK’.

De voor- en nadelen van behandelen worden toegelicht. Soms is het beter juist niet te behandelen. En het natuurlijke herstel af te wachten. Bijvoorbeeld als het weefsel erg geïrriteerd is.

Behandelplan

Het behandeldoel is bekend. Hoe wordt dit doel bereikt? Dat is het  behandelplan.

Stel u wilt op vakantie naar Rome. Moet u een overnachting boeken in Genève? In Milaan? In München? Dat is niet te zeggen.  Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Het antwoord hangt af van de route die u kiest.

Mag ik weer sporten? Mag ik wel of niet gaan werken?  Mag ik gymen op school? Goede vragen. Daar is geen antwoord op te geven. Dat hangt af van de route, ofwel van het behandelplan.

Aantal behandelingen

Binnen 6 behandelingen dient een reactie merkbaar te zijn. Liefst een afname van de klachten. Maar elke verandering is ook een reactie. Is er in het geheel geen reactie? Dan heeft langer doorgaan geen zin.

Het komt voor dat de eerste 5 behandelingen geen verandering merkbaar is. Maar pas daarna.

Dit aantal geldt voor elke klacht apart. Stel u heeft last van uw rug en kaak. Dan zijn 2 x 6 behandelingen nodig om te zien of de therapie aanslaat.

De meeste mensen willen van hun pijn of andere klachten af. Met een juiste behandeltechniek en juiste dosering lukt dit meestal. Maar er is geen garantie te geven. Dan moeten we genoegen nemen met het verminderen van de klachten.

Als 5 tot 10% van de klachten overblijft, dan is de behandeling klaar. Het restant oplossen kost veel moeite. Daarvoor zouden teveel behandelingen nodig zijn.

Complicaties

Elke therapie kent ongewenste reacties, complicaties. Ook al lijkt de behandeling nog zo onschuldig. Een 100% veilige therapie bestaat niet. Bij elke fysio- of manueel therapeut kunnen ongewenste reacties optreden.

Het varieert van lichte bijwerkingen tot ernstige calamiteiten.

Een tijdelijke reactie na een behandeling is een beurs gevoel. Alsof u zich heeft gestoten. Binnen 2 dagen is dit verdwenen.

Minder vaak kan een lichte duizeligheid, moeheid, of een blauwe plek optreden. Dit vedwijnt vanzelf.

Ernstige complicaties zijn zeer zeldzaam in de fysio / manuele therapie. Maar incidenteel komt het voor. Het betreft schade aan bloedvaten, zenuwen, botten, gewrichten, spieren / pezen, of inwendige organen.

Een paar voorbeelden van een complicatie: klaplong, botbreuk, beroerte / herseninfarct, bacteriële ontsteking, hernia, verlamming, shock, hartstilstand, thrombose, longembolie, overlijden. Meer voorbeelden vindt u bij Complicaties.

Het is net als autorijden. Om ergens te komen móet je de weg op. Maar er is altijd een kans op een aanrijding. Zaak is de verkeersregels te kennen. Die leer je op de opleiding. En tijdens het rijden blijven uitkijken.

Kleding

Draag voldoende bedekkende kleding. Geen string. Vrouwen graag BH aanhouden.

Bij behandeling van rug of benen is een broek met elastiek gemakkelijk. Zoals een sportbroek.

Gebruik in het behandelgebied liefst geen vettige huidproducten. Of producten die vlekken maken op kleding.

Gevonden voorwerpen worden een maand bewaard. Daarna worden ze aan een goed doel weggegeven.

Communicatie

Het gesprek wordt in het Nederlands of Engels gevoerd.

Het is mogelijk om met behulp van de Travis Translator een gesprek te voeren in 105 andere talen. Geef van te voren aan als u dit wenst.

Correspondentie verloopt zoveel mogelijk digitaal. Wilt u om een dwingende reden toch een brief ontvangen? Dan kan het enkele weken duren.

Verslagen worden versleuteld per email verstuurd. Dit gebeurd door de mailservice van Zivver.nl. U ontvangt een code. Hiermee kunt u de mail openen.

Het is de bedoeling dat u het verslag zelf aan uw huisarts geeft.

Samenwerking

Fysiotherapeuten specialiseren zich. De één kan dit goed. De ander iets anders. Daarom is er samenwerking met collega’s. Zoals met een acupuncturist, logopedist, podotherapeut, bekkentherapeut.

Het kan zijn dat u voor dezelfde klacht wordt behandeld door twee therapeuten.

Privacy

Uw persoonlijke gegevens worden verwerkt volgens de richtlijnen van de AVG (“Privacywet”). De wettelijke grondslag om deze gegevens te vragen is de Uitvoering van de behandelovereenkomst.

Zorgprofessionals zijn verplicht een medisch dossier 15 jaar te bewaren. Het Nakomen van een Wettelijke Verplichting is de tweede grondslag om persoonsgegevens vast te leggen.

Meer informatie over uw privacy leest u hier (www.coevering.com, Privacy).

Pijn meten

Regelmatig wordt gevraagd hoeveel pijn u heeft. Of ander ongemak. Dit is een getal tussen 0 (geen pijn) en 10 (ondraaglijke pijn).

Bedoeling is om het effect na te gaan. Hoeveel last heeft u vóór de behandeling, en hoeveel erna.

Vragenlijst

Fysiotherapeuten zijn verplicht de klanttevredenheid te meten. Dit gebeurt door een onafhankelijk meetbureau, zoals Mediquest of QDNA

U krijgt een vragenlijst per email toegestuurd, de PREM.

De antwoorden worden anoniem verwerkt. De fysiotherapeut krijgt de antwoorden te zien. Maar zonder namen erbij.