Achteraf betalen afgeschaft

Achteraf betalen wil zeggen wachten tot de factuur binnenkomt, en dan betalen. In het verleden heeft dit voor vervelende situaties gezorgd.

Zo is bij een patiënt de prijs 50% verlaagd. Omdat de patiënt krap bij kas zat op dat moment. De totale rekening bedroeg 120 euro.

Op herinneringen en een aanmaning kwam geen reactie. De incasso is overgenomen door GGN Mastering Credit . 

In de minnelijke fase proberen ze schriftelijk, telefonisch en per email contact te krijgen met de patiënt. Omdat betaling uitbleef is een inkomenstoets gedaan, en gekeken naar de bezittingen. Patiënt was in staat het bedrag te betalen. 

In de gerechtelijke fase wordt patiënt opgeroepen om bij de rechtbank te verschijnen. Zonder tegenbericht is patiënt niet gekomen. Bij verstek is deze veroordeeld tot betaling van bijna 1000 euro. Vijf jaar (!) na verzending van de eerste factuur.

GGN kan bij weigering overgaan tot beslaglegging van bezittingen. Of een deel van het loon of uitkering opeisen.

De kosten werden betaald. Maar tegen welke prijs? 

Als fysiotherapeut slaap je hier niet lekker van. De patiënt had vele behandelingen van dit bedrag kunnen betalen. En welke nieuwe financiële problemen heeft patiënt hierdoor gekregen?

Daarom is gekozen achteraf betalen af te schaffen. Direct pinnen voorkomt problemen. Zowel voor de patiënt, als voor de fysiotherapeut.