Manuele therapie “op afstand”?

  • Consult op afstand is gratis
  • Zowel tijdens als na de lock-down

Tijdens de lock-down gaat Nederland op slot. Net als Italie, Belgie, Spanje, Frankrijk. Verplicht thuis blijven dus.

Tijd over om achterstallige klusjes uit te voeren. Wat als u juist dan door uw rug gaat? Of acute nekpijn hebt? Is er dan nog manuele therapie in de praktijk mogelijk? Nee. Dat gaat niet.

U kunt proberen met uw huisarts te bellen. Goede kans dat deze hier geen tijd voor heeft. Gezien de drukte vanwege de Coronacrisis.

In het algemeen is het beter om te blijven bewegen. Beter dan de hele dag in bed te liggen. Het is de moeite waard een pijnstiller te proberen. Als de pijn afneemt, gaan de dagelijkse bewegingen minder krampachtig. En herstelt u sneller

In navolging van het “online thuiswerken” is de “online behandeling” (behandeling op afstand) populair. Fysiotherapie biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Echter manuele therapie op afstand stuit op praktische problemen. Via de telefoon is het niet mogelijk een wervel los te maken. Ook niet met beeldbellen.

Telefonisch contact is altijd mogelijk. Stuur een email. Of bel met het praktijknummer. Dan wordt u terug gebeld. Is een videoconsult nodig, dan ontvangt u een link via uw email. Daarna is beeldcontact mogelijk. U krijgt dan: advies, instructies, of oefeningen die u thuis kunt uitvoeren. Zoals tijdens een reguliere behandeling in de praktijk.

De “behandeling op afstand” is alleen toegankelijk voor mensen die al onder behandeling zijn. Dus als u al een keer in de praktijk bent geweest voor manuele therapie.

Zorgverzekeraars vergoeden (tijdelijk) een “online behandeling” net zoals een normaal consult. Vanwege de beperkte mogelijkheden is het consult op afstand gratis. U krijgt geen factuur. Het wordt niet gedeclareerd bij uw verzekeraar.

Ook nadat de lock-down is opgeheven blijft de online behandeling gratis.

Tijdens de lockdown vervallen alle afspraken. Zodra de overheid groen licht geeft, kunt u bellen voor een nieuwe afspraak.