Contracten 2019

Met alle verzekeraars is een contract afgesloten in 2018.

Met alle verzekeraars wordt in 2019 een contract afgesloten. Voor zover mogelijk.

Menzis wil 1,5 fte per fysiotherapie praktijk. De Friesland onderzoekt of ze kleine praktijken nog een contract zullen aanbieden. Goede kans dat VGZ en CZ hetzelfde zullen doen. Mogelijk dat zzp-ers met deze verzekeraars geen contract meer kunnen afsluiten. Deze eenmanspraktijken werken dan “contractvrij”.

Als dit doorgaat, en u bent aanvullend verzekerd bij één van de 4 grote verzekeraars (Menzis, De Friesland, CZ, VGZ) dan betaalt u zelf de behandeling. De rekening stuurt u naar de verzekeraar. U krijgt 75 tot 100% terug.

Het is onzeker hoe eenmansbedrijven zoals in de Odinstraat hiermee zullen omgaan. Als patiënt is het van belang te overwegen of u zich bij 1 van die 4 verzekeraars wilt inschrijven. Of juist bij een kleinere verzekeraar, die alle eenmanspraktijken wel een contract aanbiedt.

Wilt u zich toch verzekeren bij een grote zorgverzekering? Dan loont het om u te verdiepen in de restitutiepolissen. Welke het gunstigste is. De Consumentenbond geeft een goede uitleg over de ins en outs van deze polissen.  Op Zorgkiezer is een korte en beknopte toelichting te lezen. Independer heeft een overzicht gemaakt hoeveel wordt vergoed. Uitgesplitst in basisverzekering en aanvullende verzekering.

Aan u is de keus bij wie u een aanvullende verzekering afsluit. Of switcht naar een andere. Wisselen kan alleen op het einde van het jaar.