Telefonische bereikbaarheid een probleem

De praktijk is 50 uur per week telefonisch bereikbaar. ’s Avonds en in de weekenden staat de voicemail aan. Deze wordt frequent afgeluisterd.

Incidenteel blijkt het maken van een eerste afspraak een probleem. De praktijk is dan moeilijk bereikbaar per telefoon. Dit heeft verschillende oorzaken.

Oorzaken bij de telefoondienst
  • Soms zijn alle lijnen bezet. Tijdens “de spits” kan er filevorming optreden. Een capaciteitsprobleem bij de telefoondienst. Gelukkig is dit dan kortdurend.
  • Een enkele keer is er een storing bij de telecomprovider van de telefoondienst. Dat is niet te voorkomen.
  • Er zijn meerdere keren klachten geweest over één telefoniste. Zij neemt de telefoon niet meer aan.
Oorzaken bij de patienten die bellen
  • Enkelen zoeken soms het telefoonnnumer van de praktijk op het internet. Google geeft een aantal zoekresultaten aan de rechterzijde van de eerste pagina. Hierin staat een oud nummer, van jaren geleden uit Amsterdam. Dit is niet meer in gebruik.
  • Of patienten komen uit op de website van Art Fysio of Fysio in Motion. Dit zijn andere praktijken. Voicemailberichten worden niet altijd doorgegeven. Schrijven mensen naar deze praktijken een email, dan komt het bij de verkeerde personen terecht. Ook deze emails worden niet altijd doorgestuurd.
  • Als de lijn bezet is, of als mensen in de avond of in het weekend bellen, dan kunnen ze de voicemail inspreken. Maar niet iedereen doet dit. Of mensen vergeten hun eigen telefoonnummer in te spreken. Of de nummerherkenning staat uit. De telefoondienst kan dan niet terugbellen.
  • Wordt de voicemail wel ingesproken, dan wordt indien nodig teruggebeld. Als nummerherkenning aanstaat, dan worden die personen ook terug gebeld. Maar mensen nemen niet altijd de telefoon op. De telefoondienst belt 3x terug. Daarna niet meer.