Telefoon beantwoorden tijdens de behandeling?

Lastige vraag. Als u als patiënt belt is het prettiger om direct met uw fysiotherapeut te kunnen spreken. Dan kunt u uw vragen stellen, afspraken maken / wijzigen, etc.

Dit is een nadeel voor degene die op dat moment behandeld wordt. Als het druk is kan tijdens een afspraak de telefoon 3-4 keer overgaan. Elke keer wordt de behandeling onderbroken. “De therapeut is vaker aan het bellen dan mij aan het behandelen”. Terechte klacht.

Gekozen is voor een telefoondienst. Op werkdagen tussen 7 en 19.00 uur krijgt u een medewerker van De Dokterstelefoon aan de lijn. Zij doen niet aan online marketing. De opdrachtgevers zijn uisluitend (para)medici.

Na 19.00 uur en in het weekend kunt u de voicemail inspreken. Deze wordt vrijwel direct afgeluisterd. Indien nodig wordt u teruggebeld.

Tijdens de behandeling worden alleen belangrijke telefoontjes beantwoord. Bijvoorbeeld als een arts of collega belt. Voor een vraag over uw gezondheid, de therapie, de kosten, of bij spoed kunt u vragen of De Dokterstelefoon u doorverbind. Deze wordt ook aangenomen. Duurt het gesprek te lang, dan wordt u terug gebeld.

In 95% van de tijd is De Dokterstelefoon goed bereikbaar. Soms zijn er problemen. Zie Telefonische bereikbaarheid een probleem voor de mogelijke oorzaken.